Dat bij hoge buitentemperaturen een airco in uw auto zo goed als onmisbaar is dat weten we allemaal. Het is prettig om de hoge buiten temperaturen buiten de auto te houden met een goed werkende airco. Maar ook in de winter, bijvoorbeeld om uw ramen te ontwasemen.

Om er voor te zorgen dat uw airco goed blijft functioneren is onderhoud hieraan een vereiste. Dit gebeurt door visuele controle van de airco compressor en door het verversen van het koudemiddel vloeistof in het airco systeem bent u verzekerd van aangename temperaturen in uw auto.

Iets wat veel mensen niet weten, maar wat wel belangrijk is, is dat door het gebruik van uw airco in de winter de kans op een defecte airco verminderd. Doordat de airco compressor in uw auto het hele jaar door gelijkmatig belast wordt (licht of zwaar) verminderd dit dus de kans op vroegtijdige slijtage.

Wanneer u een vreemde, muffe lucht in uw auto ruikt is de kans groot dat dit te wijten valt aan de pollenfilter in combinatie met uw airco. Doordat u uw airco gebruikt ontstaan er bepaalde deeltjes op de filters welke na verloop van tijd kunnen gaan geuren.

In onze werkplaats bent u welkom wanneer u een probleem heeft met uw airco of wanneer u graag een preventieve airco controle wilt laten uitvoeren. Wij kunnen de airco van uw auto onderhouden, repareren, vervangen, spoelen en vieze luchtjes hieruit verwijderen.